Μογκερίνι: Η Σερβία να συμπληρώσει το κενό του Brexit

Η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Εξωτερική Πολιτική και την πολιτική Ασφαλείας, κυρία Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά διάρκεια ομιλίας της στη σερβική βουλή τόνισε πως η Σερβία θα μπορούσε να γίνει μια από τις χώρες που θα αντικαταστήσουν το κράτος που εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τη Βρετανία, μετά το Brexit!

«Αξιότιμοι βουλευτές για μένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε μια χώρα , όπου αισθάνομαι σαν σπίτι μου» στα σερβικά, αλλά υπό τις ιαχές των βουλευτών του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος που φώναζαν συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Xωρίς να πτοηθεί η κυρία Μογερίνι συνέχισε την ομιλία της διαβεβαιώνοντας το κοινοβούλιο ότι η Σερβία θα γίνει μια από τις χώρες της Ε.Ε.. «Βλέποντας το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μήνυμα μου προς τη Σερβία και σε όλη την περιοχή συνίσταται στο ότι, η Ε.Ε. δεν θα αποτελείται μόνο από 27 κράτη-μέλη. Στη θέση της μιας χώρας που βγήκε από την Ε.Ε., θα έρθουν νέες χώρες, και η Σερβία θα είναι μια από αυτές. Θεωρώ ότι η Ε.Ε. δεν είναι πλήρης, όσο η Σερβία και οι άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται έξω από την οικογένεια μας, τα Βαλκάνια είναι η καρδιά της Ευρώπης», είπε.

Η ίδια μιώντας προς τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς, τον ευχαρίστησε, είπε ότι η Σερβία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην πορεία προς την Ε.Ε., ιδιαίτερα σε σχέση με το ότι άνοιξαν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές συνομιλίες, και αυτό έγινε εφικτό χάρη στην δική του δραστηριότητα και αποφασιστικότητα.

Ό,τι και να έλεγε, όμως, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της οι βουλευτές του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος του Βόιτσλαβ Σέσελι, συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ενώ οι βουλευτές του Κόμματος «Ντβέρι», σιωπηροί, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Η Σερβία δεν πιστεύει τις Βρυξέλλες».

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

11 + 18 =