Ολλανδία: Ο Βίλντερς κατά Ερντογάν για να ανακόψει τη δημοσκοπική του πτώση

Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας Χέερτ Βίλντερς ηγήθηκε σήμερα μιας μικρής πορείας που πραγματοποιήθηκε έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Χάγη, χαρακτηρίζοντας δικτάτορα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ανακόψει την πτώση των ποσοστών του κόμματος του, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις μία εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών στην χώρα.

Οι Τούρκοι πολιτικοί έχουν ανακοινώσει σχέδια να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Γερμανία και την Ολλανδία για να συγκεντρώσουν την υποστήριξη των Τούρκων κατοίκων και πολιτών των δύο χωρών, ενόψει του δημοψήφισματος για την Συνταγματική Αναθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Τουρκία. Οι συγκεντρώσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία και τις δύο χώρες και έδωσαν στον Βίλντερς μια ευκαιρία προεκλογικής εξόρμησης.

Ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός ηγήθηκε σήμερα μιας ομάδας μερικών δεκάδων ατόμων, μελών του αντιισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV).

«Αφήστε μας ήσυχους, κινηθείτε παρασκηνιακά στην ίδια σας την χώρα και μείνετε μακριά», τόνισε ο Βίλντερς για τα σχέδια του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στο Ρότερνταμ.

 

 

 

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

seven + nineteen =