Κώστας Καραμανλής: Με τον Κυριάκο ή ΠτΔ με ενισχυμένες εξουσίες;

Ενδιαφέρον δημοσίευμα του ιστότοπου newpost αναφέρεται σε διαρροές από μεριάς του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τα πρόσφατα εσωκομματικά προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

Tο δημοσίευμα, σχετικά με κινήσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από φερόμενους ως “καραμανλικούς”, αναφέρει: «ο κ. Καραμανλής δεν είναι πρόθυμος για να ασχοληθεί με τα ψυχολογικά αδιέξοδα στελεχών του κόμματός του κάτι το οποίο συνέβαινε ακόμα και όταν ήταν πρόεδρος της Ν.Δ.. Όπως οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν έχει από καιρό υπερκεράσει όλους αυτούς που τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα επιχειρούν να κάνουν πολιτική καριέρα επικαλούμενοι στενή πολιτική σχέση μαζί του.

“Σχετικά με την πρόσφατη πρωτοβουλία του κ. Σάββα Τσιτουρίδη”, συνεχίζει το δημοσίευμα, “να ιδρύσει κόμμα ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε στενούς συνεργάτες επεσήμανε ότι: «Έχω να δω τον Σάββα πάνω από τρία χρόνια. Δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους εγχειρήματα τα οποία βλάπτουν τη Ν.Δ αλλά και συνολικά τα παράταξη. Είναι λάθος»“.

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Μεϊμαράκη, ο κ. Καραμανλής -όπως υποστηρίζουν πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα- εξήγησε μεταξύ άλλων ότι: «Ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει, αλλά όμως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να με εμπλέκει άμεσα ή έμμεσα. Εάν ήθελα να συγκρουστώ με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα το έκανα ο ίδιος. Ποτέ δεν θα έβαζα τρίτους. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν είναι ούτε του χαρακτήρα μου ούτε της πολιτικής μου κουλτούρας. Και η μέχρι σήμερα διαδρομή μου το έχει αποδείξει». Μάλιστα ο κ. Καραμανλής, συνεχίζει ο ιστότοπος  προχώρησε ένα βήμα παραπέρα σημειώνοντας ότι: «Όσοι θέλουν να παρουσιάσουν σενάρια σύγκρουσης ή προβλημάτων στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ να αναζητήσουν αλλού πρωταγωνιστές. Δεν είμαι διαθέσιμος».

Όπως επισημαίνουν συνομιλητές του πρώην προέδρου οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι άριστες. Μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «έγιναν δυο πολύ ουσιαστικές συναντήσεις και οι δυο άνδρες έχουν πλήρη συμπόρευση σε όλα τα ζητήματα».

Σε ότι αφορά το δικό του πολιτικό μέλλον αλλά και το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους του, ο κ. Καραμανλής μέσω συνεργατών για μια ακόμα φορά ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο τα πράγματα: «Γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; Ο δικός μου πολιτικός κύκλος σχετικά με τις όποιες ηγετικές βλέψεις για την Ν.Δ έχει οριστικά κλείσει». Με την φράση του αυτή ο κ. Καραμανλής δεν άφησε κανένα περιθώριο για περαιτέρω συζητήσεις για το ζήτημα αυτό στους συνομιλητές.

Ο κ. Καραμανλής, αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης εμφανίζεται να εκτιμά ότι η Κυβέρνηση θα κλείσει την συμφωνία. Μάλιστα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι θεωρεί πως μετά από μια τέτοια συμφωνία ο κ. Τσίπρας δεν θα επιλέξει άμεσα τον δρόμο των εκλογών.

Ωστόσο, άλλες πληροφορίες και αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα τον φέρουν να επιλέγεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ενισχσυμένες αρμοδιότητες (στο πλαίσιο και της εν εξελίξει διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης), ο οποίος “…θα ηγηθεί ενός κράτους, που θα βγαίνει τότε από τα μνημόνια, ίσως με κυβέρνηση συνεργασίας και με κυρίαρχες τις προεδρικές υπερεξουσίες”.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης έχουν ήδη βγει για δημόσια διαβούλευση, εξουσίες του Προέδρου, που μέχρι τώρα δεν τις έχει καθόλου ή τις έχει μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού, τα παρακάτω :

– Να διαλύει πρόωρα την Βουλή,

– Να συγκαλεί το Υπουργικό Συμβούλιο,

– Να προκηρύσσει δημοψηφίσματα για κρίσιμα εθνικά θέματα.

– Να εκλέγεται από τον λαό, όχι οπωσδήποτε ( για να αποφευχθεί αλλαγή του πολιτεύματος σε Προεδρικό ) αλλά εάν δεν συγκεντρωθεί η αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή και χωρίς διάλυση της.

Ίδωμεν!

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού