Ντράγκι: H ευρωζώνη πρέπει να διευκολύνει τη διάχυση της τεχνολογίας

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στην προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις εταιρείες στις Η.Π.Α. και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε ομιλία του σε εκδήλωση στο MIT.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση της παραγωγικότητας δεν εξαρτάται μόνο από την ανάπτυξη νέων ιδεών, αλλά και από την διάχυση τους. «Αν και από την καινοτομία μπορεί να υπάρξει κάποια πρόοδος, δεν είναι κατά τη γνώμη μου το μόνο ζήτημα» ανέφερε o κ. Nτράγκι.

«Εξίσου σημαντικό για την ευρωζώνη είναι να διευκολύνει και να ενθαρρύνει τη διάχυση της νέας τεχνολογίας από τις εταιρείες αιχμής στις εταιρείες που υστερούν. Απλά και μόνο με την καλύτερη διάχυση της τεχνολογίας που ήδη έχουμε στην ευρωζώνη, θα μπορούσαμε να δούμε σημαντικά κέρδη στην παραγωγικότητα», σημείωσε επίσης ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

 

Επιπλέον, τόνισε πως στην ευρωζώνη είναι πολύ πιο δύσκολο να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση. Στη Νέα Ζηλανδία αυτό μπορεί να γίνει σε μια ημέρα, ενώ στην ευρωζώνη μπορεί να χρειαστεί από τέσσερις ημέρες ως ένα μήνα. Εξίσου δύσκολο είναι να κλείσει και μια επιχείρηση που δεν είναι βιώσιμη, επισήμανε ο κ. Ντράγκι.

Η ευρωζώνη έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα τονώσει την καινοτομία, αυξάνοντας τα επίπεδα των δαπανών για έρευνα και καταργώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού