Σε μια δασκάλα ιθαγενών της Αρκτικής το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου

Μια δασκάλα που διδάσκει σε μία κοινότητα Ινουίτ – ιθαγενών της Αρκτικής ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτικός του κόσμου για το 2017.

Η Καναδή Μάγκι Μακντόνελ διδάσκει στο απομακρυσμένο χωριό Σαλουίτ της στις βόρειες ακτές της χώρας, που αποτελούν ζώνη της Αρκτικής και πήρε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου φέτος που απονέμεται από το Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Φόρουμ. H βράβευση έγινε στο Ντουμπάι και το έπαθλο ήταν της τάξης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ινουίτ είναι το όνομα των Εσκιμώων του Καναδά, που ζουν μέχρι σήμερα με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Στη γλώσσα τους η λέξη Ινουίτ σημαίνει «άνθρωποι».

Η Μάγκι Μακντόνελ βοηθά τους νεαρούς Ινουίτ να δυναμώσουν πνευματικά και σωματικά. Να βρουν λύσεις στα πάμπολλα προβλήματά τους, ζώντας σε ένα χωριό με πολικό ψύχος, απόλυτα απομονωμένο, με πρόσβαση μόνο από αέρος.

Η νεαρή δασκάλα βοηθά τους μαθητές της να δυναμώσουν πνευματικά και σωματικά. Να βρουν λύσεις στα πάμπολλα προβλήματά τους, ζώντας σε ένα χωριό με πολικό ψύχος, απόλυτα απομονωμένο, με πρόσβαση μόνο από αέρος.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια κοινότητα με υψηλά ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης και αυτοκτονιών. Η ίδια η Μακντόνελ έχει αντιμετωπίσει 10 αυτοκτονίες νέων μέσα σε δύο χρόνια και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει τους μαθητές της να σπάσουν την απομόνωση τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: euronews     

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού