Σίντλο: Η Πολωνία θα υπογράψει τελικά τη Διακήρυξη της Ρώμης

«Η τελική διακήρυξη που θα υπογράψουν οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο στη Ρώμη είναι “αποδεκτή” από όλους», δήλωσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, δίνοντας τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να μην βάζει την υπογραφή της.

Το τελευταίο διάστημα η Σίντλο προειδοποιούσε ότι η Πολωνία μπορεί να μην υπέγραφε την τελική διακήρυξη αν γινόταν αναφορά σ’ αυτήν σε μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων».

Είχε διατυπώσει επίσης τέσσερις ευρωπαϊκές προτεραιότητες –αναπόδραστες κατά την κυβέρνησή της: την ενότητα της ΕΕ, την άμυνα και τη στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, την ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κοινβουλίων και «τις αρχές της κοινής αγοράς που δεν πρέπει να διχάζουν αλλά να ενώνουν».

Σήμερα ωστόσο λίγο πριν αποχωρήσει από τη Βαρσοβία για την ιταλική πρωτεύουσα, σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφυς: «Η διακήρυξη που θα υιοθετηθεί στη σύνοδο της Ρώμης δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες μας, η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και καλύτερα. Όμως είναι ένα έγγραφο που, στην παρούσα πολιτική κατάσταση, είναι αποδεκτό από όλους και σε αυτό συνίσταται η αξία του».

«Προτεραιότητα της Ευρώπης είναι η ενότητα. Η ενότητα της Ευρώπης και ο αδιαίρετος χαρακτήρας της βρίσκονται στη διακήρυξη και αυτή είναι μια επιτυχία της ευρωπαϊκής διπλωματίας», συνέχισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού