Αναστασιάδης για τη Διακήρυξη της Ρώμης: Οι 27 της ΕΕ να τιμήσουν την υπογραφή τους

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της Συνόδου της Ε.Ε. αναφέρθηκε στην ανάγκη να σεβαστούν την υπογραφή τους οι ηγέτες που υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.

“Πέραν του ιστορικού της ημέρας, η μεγάλη σημασία των σημερινών τελετών είναι ότι σηματοδοτεί εν τη ουσία την επανίδρυση της Ευρώπης πάνω σε κάποιες νέες βάσεις και θέλω να ελπίζω ότι όλοι όσοι υπογράψαμε τη Διακήρυξη της Ρώμης και ιδιαίτερα τα μεγάλα κράτη που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε τούτο, θα είμαστε συνεπείς σε όσα αναλάβαμε αλλά ιδιαίτερα μη ξεχνώντας την αρχή της αλληλεγγύης, του σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου για όλα ανεξαίρετα τα κράτη και ιδιαίτερα για τους πολίτες της Ε.Ε.”, τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου προφανώς υπονοώντας την αλληλεγγύη που έχει ανάγκη η Κύπρος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Χρειάζεται,υπέδειξε, “μια ριζοσπαστική αναθεώρηση των μέχρι σήμερα πολιτικών και μια μεγαλύτερη έμφαση στα προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της αλληλεγγύης και της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου έναντι όλων και χωρίς εξαιρέσεις.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού