Γαλλία: 9 γερουσιαστές που συνεργάζονται με τη δεξιά υπέρ Μακρόν

Στο Circo Greco το είχαμε προαναγγείλει (Όρα σχετικά): 9 γερουσιαστές από την κοινοβουλευτική ομάδα UDI-UC, που συνεργάζεται με τη δεξιά υπογράφουν από κοινού ένα άρθρο στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche και ανακοινώνουν ότι θα υποστηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν.

Οι 9 γερουσιαστές στο άρθρο τους εξηγούν ότι εγκαταλείπουν τον προεδρικό υποψήφιο της γαλλικής δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, επειδή η φιλοευρωπαϊκή στάση του και η προσπάθειά του προχωρούν πέρα από τον πολιτικό διαχωρισμό Αριστερά-Δεξιά. “Η μέθοδος του Εμανουέλ Μακρόν είναι η ορθή”, γράφουν και προσθέτουν: “Θέλει να φέρει τους ανθρώπους μαζί… και να προκαλέσει έναν νέο διάλογο ανάμεσα στον γαλλικό λαό και στους αντιπροσώπους του”.

Έτσι, η εγκατάλειψη του προεδρικού υποψήφιου των σοσιαλιστών, Μπενουά Αμόν είναι φαινόμενο που μεταφέρεται πλέον και στο στρατόπεδο του υποψηφίου της γαλλικής Δεξιάς.

Όπως επισημαίναμε σε αναφορές μας, η συγκρότηση μετώπου «ευρωπαϊστών» στη Γαλλία κατά των κομμάτων του γαλλικού πολιτικού σκηνικού, γύρω από ένα πρόσωπο, φαινόμενο που -πέραν του φαινομένου της αντι-ευρωπαϊκής ακροδεξιάς- έως σήμερα υπήρχε μόνο στις πληττόμενες από την κρίση χώρες του Νότου, αποδεικνύει το βάθος του προβλήματος πειστικότητας της Ε.Ε., ακόμη και στις χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού