Ο Κατρούγκαλος λέει "ναι" στη Διακήρυξη της Ρώμης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκτιμά ότι η νέα Διακήρυξη της Ρώμης που υπογράφτηκε κατά την επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για τα 60 χρόνια της Ε.Ε., είναι ένα κείμενο που μπορεί να αναπτύξει μια δυναμική υπέρ της κοινωνικής Ευρώπης. «Η Ευρώπη ή θα γίνει κοινωνική ή δεν θα υπάρχει»,  διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Κατρούγκαλος τάσσεται με κατηγορηματικό τρόπο τάχθηκε κατά της «πυρηνικής» Ε.Ε. των «πολλών ταχυτήτων» και υπέρ της Ε.Ε. των «πολλών επιλογών», με έμφαση στην κοινωνική φυσιογνωμία. Αποσαφηνίζοντας τη θέση του για μια περαιτέρω εμβάθυνση της κοινωνικής διάστασης της Ε.Ε. χωρίς αποκλεισμούς, τονίζει την ανάγκη αναζήτησης τρόπων ώστε να ξεπεραστεί το βέτο μιας σειράς κρατών-μελών που θεωρούν ότι η ελεύθερη, αρρύθμιστη αγορά είναι η μοναδική λύση στα προβλήματα της Ευρώπης.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δηλώνει αισιόδοξος για την αίσια έκβαση της β’ αξιολόγησης και διαβλέπει έναν έντιμο συμβιβασμό. Επισημαίνει πως στη Ρώμη οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάουλο Τζεντιλόνι, επιβεβαίωσαν την ένταξη της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό δημιουργεί και την αναγκαία δυναμική ούτως ώστε να επικρατήσουν οι ελληνικές θέσεις ως προς το μείζον θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη β’ αξιολόγηση.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού