Προετοιμασίες παραστρατιωτικών στα Σκόπια

Ομάδες «πατριωτών» σκοπιανών, οπαδών του πρώην πρωθυπουργού Γκρουέφσκι, συγκροτούν παραστρατιωτικές ομάδες για να υπερασπιστούν την ΠΓΔΜ. Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Plus Info των Σκοπίων, η οποία, μάλιστα, παρουσίασε αποκλειστικές φωτογραφίες με τέσσερις άνδρες να ποζάρουν ντυμένοι με μαύρες στολές και φορώντας μπερέ, επί του οποίου υπάρχει η εγγραφή «πατριώτες», η κατάσταση στα Σκόπια φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Σύμφωνα με σκοπιανές πηγές ασφαλείας, στις οποίες ετέθη ερώτημα περί επιβεβαίωσης ή διάψευσης της είδησης, εξεδόθη ένα διάταγμα από τρία ανώτερα μέλη του VMRO-DPMNE για τη δημιουργία ειδικών μονάδων με τις ονομασίες «Τίγρεις» και «Λύκοι», που θα φορούν στολές και θα συμμετάσχουν σε επιχειρησιακές δραστηριότητες.

Η ιστοσελίδα Plus Info διερωτάται εάν προετοιμάζεται η ηγεσία του VMRO-DPMNE για το σχηματισμό παραστρατιωτικών σχηματισμών προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης από την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση–SDSM και το αλβανικό κόμμα DUI.

«Στον λαό κυκλοφορούν φήμες ότι μπορεί σύντομα να δούμε ένα τέτοιο σενάριο καθώς την ιδέα της δημιουργίας μιας παραστρατιωτικής μονάδας «Λέοντες» επιβεβαίωσε και ο Τόνι Μιχαϊλόφσκι, μέλος της πολιτικής κίνησης για την υπεράσπιση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα», σημειώνει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Βετεράνων του UCK, κατά πληροφορίες από φιλοαλβανικές δημοσιογραφικές πηγές, σε συνάντησή ορισμένων αξιωματικών και υπαξιωματικών που συμμετείχαν στις τάξεις του UCK, στον πόλεμο του 2001, αντέδρασαν δημοσίως στα αρμόδια όργανα της χώρας, ζητώντας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα των παραστρατιωτικών σκοπιανών. Οι “UCKάδες” στρέφονται  κατά προσώπων στην οργάνωση που επονομάστηκε «Λιοντάρια» και επικαλούνται πολιτική ανυπακοή, δημιουργώντας δικούς τους παραστρατιωτικούς σχηματισμούς με ανθρώπους που έχουν καταδικασθεί από το Δικαστήριο της Χάγης, ως εγκληματίες πολέμου, για συμμετοχή τους σε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο των Βετεράνων του UCK, Νταίμ Χισένι.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση των βετεράνων του UCK «Πρόκειται για μια πρόκληση πολύ σοβαρή που παραβιάζει και υπονομεύει την αληθινή ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη των πολιτών (στην ΠΓΔΜ)»

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων του UCK προσθέτει ότι περιμένει από τον διεθνή παράγοντα να δεσμευθεί για το κράτος δικαίου, για τη λειτουργία της δικαιοσύνης στη χώρα και την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων λόγω φυλετικής, εθνικής και θρησκευτικής ιδιαιτερότητας, αφήνοντας ανοιχτό αν δεν ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις του να αναλάβουν οι ίδιοι δράση.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού