Ντ΄ Εστέν για ΕΕ: Ο απολογισμός των τελευταίων 5 ετών είναι άθλιος

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και συντάκτης του τελευταίου σχεδίου ευρωπαϊκού συντάγματος (που ωστόσο απορρίφτηκε), Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, σχολίασε τη Διακήρυξη της Ρώμης και τις συζητήσεις για το μέλλον τη Ε.Ε..

Ο κ. ντ’ Εστέν ζήτησε “Φορολογική ισότητα στις χώρες της ευρωζώνης και αμοιβαιότητα στο χρέος”, που κατά τη γνώμη του είναι η μοναδική λύση, για να μην καταλήξει η Ευρώπη “έρμαιο” της θέλησης των άλλων μεγάλων συνόλων.

Με αφορμή τη συνάντηση των 27 στη Ρώμη, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε τον πρωταρχικό ρόλο που έχει να παίξει η ευρωζώνη για το μέλλον της Ένωσης. “Σήμερα στην Ευρώπη”, υπογράμμισε, “έχουμε δύο διαφορετικές πραγματικότητες: την Ευρώπη των 19 της ευρωζώνης και την Ευρώπη των 28, που προέκυψε από τη μεγάλη διεύρυνση μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Η διεύρυνση όμως δεν ήταν καλά προετοιμασμένη και έτσι προέκυψε μια Ένωση ανίκανη να πάρει αποφάσεις, όπως είδαμε για τη μεταναστευτική κρίση.Εάν η Ευρώπη των 28 δεν μεταρρυθμιστεί δεν έχει μέλλον, και θα το δούμε κατά τις ερχόμενες ευρωεκλογές”, τόνισε.

Για τον πρώην πρόεδρο, “είναι η ευρωζώνη που φέρει στο εξής τη φλόγα του ευρωπαϊκού σχεδίου. Με εξαίρεση το ευρώ, ο απολογισμός των τελευταίων 5 ετών είναι άθλιος”, διαπίστωσε.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού