Η ΔΕΗ το μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης – Με απεργίες απειλεί η ΓΕΝΟΠ για την πώληση μονάδων

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, δήλωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Αδαμίδης, έπειτα από συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη. Ο κ. Αδαμίδης επιβεβαίωσε την προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων (όχι και υδροηλεκτρικών τουλάχιστον για τώρα).

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ καλεί σε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις τους φορείς της κοινωνίας, τουλάχιστον της Δυτικής Μακεδονίας. «Όπως έγινε και το 2014», υπογράμμισε.

Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια με επίκεντρο τη ΔΕΗ, έχουν καταστεί εδώ και 3 μέρες οι δανειστές το μεγάλο αγκάθι για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στο πλαίσιο της β’  αξιολόγησης, καθώς ευρωπαίοι και ΔΝΤ (κυρτίωε οι πρώτοι) πιέζουν για πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της ΔΕΗ και μάλιστα με ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, δηλαδή εκκίνηση της διαδικασίας το φθινόπωρο με «market test» που θα καταδείξει το ενδιαφέρον της αγοράς για την απόκτηση μονάδων, καθορισμό του «καλαθιού» των προς πώληση μονάδων ως το τέλος του χρόνου και ολοκλήρωση του διαγωνισμού μέσα στο 2018.

Άλλωστε, το πόσο μεγάλο πολιτικό βάρος έχει για την κυβέρνηση αυτή η υπόθεση, φαίνεται και από δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρώην υπουργός Ενέργειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και νυν υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης  (Δες τις δηλώσεις Σκουρλέτη)

Γ. Σταθάκης: Χωρίς την πώληση μονάδων της ΔΕΗ συμφωνία και αξιολόγηση δεν κλείνει»

Εν τω μεταξύ την άποψή του πως «χωρίς την πώληση μονάδων της ΔΕΗ συμφωνία και αξιολόγηση δεν κλείνει», εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, ο οποίος συνομίλησε με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ.

Κατά τη συνάντηση, την οποία είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην Μεσογείων, ο υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε τους συνδικαλιστές, πως «ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ» και υπογράμμισε, ότι «Η προσπάθεια της κυβέρνησης εστιάζεται στο να αποτραπεί η πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών με τον υπουργό να λέει στους συνδικαλιστές ότι συζητείται η παραχώρηση στον ανταγωνισμό λιγνιτικών μονάδων, οι οποίες όμως ούτως ή άλλως προβλέπεται σε λίγα χρόνια να τεθούν εκτός λειτουργίας».

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού