Προσπάθεια επανεκκίνησης στο Κυπριακό με δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί

Δείπνο παραθέτει σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, στο οποίο θα παρευρεθούν οι δύο ηγέτες και θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας.

Από το δείπνο αναμένονται απτά αποτελέσματα, με κύριο αυτό της άρσης του αδιεξόδου που φαινομενικά τουλάχιστον είχε προκύψει μετά την υπερψήφιση από την Βουλή του κανονισμού για τον “Ενωτικό Δημοψήφισμα”, καθώς με την συμβολή του ΔΗΣΥ και κυρίως δια του Προέδρου του, Αβ. Νεοφύτου, καθώς και με τις συντονισμένες προσπάθειες Α. Κυπριανού και ΑΚΕΛ εν τέλει κατέστη εφικτή η “διόρθωση του λάθους” όπως ζητούσε ο Ακιντζί δια της συζήτησης της σχετικής πρότασης νόμου στη Βουλή, που κατατέθηκε από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το οποίο ήδη πέρασε από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με τη θετική ψήφο και του ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Πολίτη” κατά τη διάρκεια του δείπνου, στο οποίο μάλλον θα παρακαθίσουντα Ηνωμένα Έθνη, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων και οι δύο διαπραγματευτές, θα καθοριστεί η διαδικασία που πλέον θα ακολουθηθεί, αφού ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, έχει ήδη εισηγηθεί την αλλαγή της ακολουθούμενης μεθοδολογίας.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, εκτιμάται ότι μετά το δείπνο οι συναντήσεις Μαυρογιάννη – Ναμί θα επαναρχίσουν άμεσα, παραμένει ωστόσο αίνιγμα παραμένει το αν οι συναντήσεις των δύο ηγετών θα επαναρχίσουν μετά την ψήφιση της πρότασης νόμου στη Βουλή ή μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού