Βουλή – Υπόμνημα Παπαντωνίου: Στο πρόσωπό μου στοχοποιείται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Δείτε όλο το κείμενο)

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, σε τετρασέλιδο υπόμνημα που απέστειλε στην Βουλή ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου της πρότασης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει τα εξοπλιστικά που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, υποστηρίζει ότι η στοχοποίηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, είναι το κίνητρο της κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη, κάνει λόγο για απόπειρα συκοφάντησης του ίδιου, «τιμωρίας» της κυβέρνησης Σημίτη και εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων κάνει λόγο. Για να αντικρούσει όσα του καταμαρτυρούνται ο κ. Παπαντωνίου επιδίδεται, μεταξύ άλλων, σε έναν απολογισμό των «επιτυχιών» της κυβέρνησης Σημίτη με κυρίαρχο της είσοδο της χώρας στο ευρώ για να υποστηρίξει «Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης. Η επιτυχία και κατ επέκταση η πρόοδος της χώρας δεν συγχωρέθηκαν».

Ως προς τη υπόθεση των εξοπλισμών ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι το σύνολο των συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει υποστεί «εξονυχιστικό» έλεγχο επί 14 χρόνια και «δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ισχυρίζεται ότι η πρόταση για προανακριτική «εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες που συνδέονται τόσο με την συγκυρία όσο και με περισσότερο «στρατηγικούς» στόχους, όπως διαφάνηκε από αναφορές του πρωθυπουργού σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση στις 17 Μαρτίου» ενώ υποστηρίζει ότι με την προανακριτική επιδιώκεται: «Η επικοινωνιακή κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και την συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού