Χατζηδάκης: Η ανάπτυξη προϋποθέτει καλλιέργεια κλίματος που ευνοεί την επιχειρηματικότητα

«Η ανεργία και το ασφαλιστικό είναι τα δύο βασικότερα προβλήματα» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα «Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη» εξηγώντας ότι η λύση είναι «οι ιδιωτικές επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «η διαπίστωση αυτή δεν εδράζεται σε κάποιου είδους ιδεολογική προτίμηση. Εδράζεται στην πραγματικότητα. Η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδύσεις που υπολογίζονται, από διάφορες μελέτες, περίπου στα 100 δισ. για την επόμενη πενταετία. Αυτά τα χρήματα, το Δημόσιο, πολύ απλά, δεν τα έχει ούτε κατά προσέγγιση! Ολόκληρο το ΕΣΠΑ, άλλωστε, ανέρχεται στα 20 δισ., ενώ οι απευθείας επιχορηγήσεις από τον επενδυτικό νόμο φτάνουν μόλις τα 500 εκατομμύρια». Ως εκ τούτου, εξήγησε ο αντιπρόεδρος ης ΝΔ «η έξοδος από την κρίση και η επιστροφή στην ανάπτυξη θα κριθεί από την ικανότητά μας να κινητοποιήσουμε ιδιωτικές επενδύσεις». Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «σήμερα, δυστυχώς, βλέπουμε πως οι επενδύσεις έχουν πέσει σε χαμηλό 20ετίας, κάτι που είναι εξαιρετικά αρνητικό για την προοπτική της οικονομίας».

Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να βγει από την κρίση και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη είναι: «Να αποκαταστήσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού τομέα, ώστε να ξεκινήσουν οι τράπεζες να διοχετεύουν και πάλι ρευστότητα στην οικονομία. Να προχωρήσουμε στην ταχεία προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων οι οποίες θα συμβάλουν, μεταξύ άλλων, στο να εισρεύσουν στη χώρα ιδιωτικά κεφάλαια, να μεταφερθεί η τεχνογνωσία διεθνών εταιριών, και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, ώστε οι επενδυτές να μη νιώθουν αβεβαιότητα για το μέλλον και να μπορέσουν να προχωρήσουν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Παράλληλα, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ευνοϊκού φορολογικού πλαισίου, το οποίο θα καταστήσει τη χώρα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προχωρήσουμε στην υιοθέτηση διαρθρωτικών αλλαγών που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, συμβάλλοντας στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού