Γερμανική κρατική τράπεζα επενδύσεων (KfW): Για δεύτερη φορά λάθος 6 δισ. ευρώ

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η γερμανική κρατική τράπεζα επενδύσεων KfW, η οποία έγινε γνωστή για την κατά λάθος μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στη Lehman Brothers το 2008, την ημέρα που ο αμερικανικός “κολοσσός” κατέθεσε αίτηση για πτώχευση, ήλθε και πάλι στο προσκήνιο, …αφού έκανε και πάλι το ίδιο λάθος.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο αναφέρει ότι τον Φεβρουάριο η KfW μετέφερε περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε τέσσερις τράπεζες, εξ αιτίας ενός τεχνικού προβλήματος που προκάλεσε την επανάληψη μεμονωμένων πληρωμών πολλές φορές. Το συνολικό ποσό που μεταφέρθηκε άγγιξε περίπου τα 6 δισ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα σε ανακοίνωσή της, εντόπισε πολύ γρήγορα τη λαθεμένη συμπεριφορά του συστήματος, αντιμετωπίζοντας άμεσα το πρόβλημα και ξεκινώντας την απαραίτητη διαδικασία ανάλυσης των αιτιών. “Το λάθος αναγνωρίστηκε και περιορίστηκε τάχιστα”, τόνισε η τράπεζα, ενώ τα ποσά ανακτήθηκαν.

Το τελευταίο περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τη τεράστια γκάφα της KfW, προς τη Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν η αμερικανική τράπεζα υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, γεγονός που είχε λάβει τότε τη μορφή πολιτικού σκανδάλου στη Γερμανία, με την Bild να αποκαλεί την KfW ως “την πιο ανόητη τράπεζα της Γερμανίας”.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού