Και ο γαμπρός του Τραμπ στο σκάνδαλο διασυνδέσεων με Ρώσους αξιωματούχους

Και ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, θα δώσει κατάθεση στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας επιδιώκει να πάρει κατάθεση στο πλαίσιο των ερευνών της για τις τυχόν διασυνδέσεις στελεχών του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους.

Η κυρία Ρεμπέκα Γκλόουβερ Γουάτκινς, εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, Ρίτσαρντ Μπερ, επιβεβαίωσε ότι ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ έχει κληθεί να καταθέσει.

Ο γαμπρός του Τραμπ είχε αναλάβει ρόλο συμβούλου κατά την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για τον στενότερο συνεργάτη του Τραμπ, που έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο των ερευνών για τυχόν ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές.

Το Κογκρέσο διερευνά τυχόν απόπειρες της Μόσχας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και τους τυχόν δεσμούς της Ρωσίας με συνεργάτες του Τραμπ. Και ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, έχει ήδη επιβεβαιώσει την περασμένη εβδομάδα ότι και η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά το ίδιο θέμα.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο Κούσνερ προσφέρθηκε εθελοντικά να μιλήσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας. Υπό διερεύνηση είναι δύο συναντήσεις που οργανώθηκαν από τον Κούσνερ με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, Σεργκέι Κίσλιακ, στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο καθώς και μία ακόμη συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας Βνεσεκονομπάνκ. Η τράπεζα αυτή περιλαμβάνεται σ’ εκείνες, στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις το 2014 από την κυβέρνηση Ομπάμα αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Παράλληλα, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα ενορχήστρωσε τις κυβερνο-επιθέσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και δημοσιοποίησε τις κλεμμένες πληροφορίες για να ωφεληθεί ο Τραμπ. Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Κούσνερ οργάνωσε μια συνάντηση με τον Κίσλιακ στις αρχές Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση αυτή μετείχε και ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας ο οποίος παύθηκε όταν συνελήφθη ψευδόμενος για τις επαφές του με τον Ρώσο πρεσβευτή Κίσλιακ.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού