Μετά τον Ηλιόπουλο επίθεση και από τον Τασούλα: Ο Μπελογιάννης δεν αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία

Πριν ακόμη καλά-καλά συνειδητοποιηθεί το βάρος της πρόκλησης από τον χρυσαυγήτη βουλευτή Ηλιόπουλο και τις αναφορές του κατά του Νίκου Μπελογιάννη  τη σκυτάλη πήρε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Ν.Δ., Κώστας Τασούλας, σχολιάζοντας στη χθεσινή εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη.

Ο κ. Τασούλας, είπε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, σημειώνοντας όμως ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται σε μια ομοβροντία αντιπερισπασμού της κυβέρνησης για όλα όσα περιμένουν τον ελληνικό λαό από την «περήφανη» διαπραγμάτευση.

«Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε … (φωνές)… εάν είχε επικρατήσει… εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά», είπε ο Κώστας Τασούλας.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού