Συρία: Σφοδρές μάχες στην Τάκμπα

Μαίνονται οι συγκρούσεις  γύρω από την Τάκμπα και το αεροδρόμιό της στη βόρεια Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει εξαπολύσει αντεπιθέσεις για να εμποδίσει την προέλαση των Κούρδων και των Σύρων συμμάχων τους που υποστηρίζονται από τον διεθνή αντι-τζιχαντιστικό συνασπισμό.

Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να σταματήσουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες επιθυμούν να περικυκλώσουν τελείως τη Ράκα, πρωτεύουσα του Ι.Κ. στη Συρία από το 2014 και συγκρούσεις σημειώνονται σε όλα τα μέτωπα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μάχες μαίνονται σε όλα τα μέτωπα γύρω από τη Ράκα, συνοδευόμενες από αδιάκοπες αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ράχμαν, 900 μαχητές του Ι.Κ. από τη Ράκα έχουν σταλεί σε όλα τα μέτωπα γύρω από την πόλη.

Οι Κούρδοι και οι Σύροι μαχητές κατέλαβαν την Κυριακή το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάκμπα, όμως δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ως την ομώνυμη πόλη, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα πιο βόρεια και η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του Ι.Κ.

«Το μέτωπο της Τάκμπα παραμένει το πιο σημαντικό και οι συγκρούσεις μαίνονται γύρω από την πόλη και γύρω από το αεροδρόμιο», τονίζει το Παρατηρητήριο.

Αντίθετα, η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη την Τρίτη από την πλευρά του φράγματος της Τάκμπα στον ποταμό Ευφράτη.

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού