Πάνος Καμμένος: Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα

O υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1  αναφέρθηκε εκτεταμένα στη μεγάλη βοήθεια που μπορεί να εξασφαλιστεί από τις Η.Π.Α. σε οικονομικό επίπεδο, την οποία παραλλήλισε με ένα “σχέδιο Μάρσαλ”. Μόνον η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει, τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Σχετικά με το προσφυγικό και τη συμφωνία που προβλέπει επιστροφή των μεταναστών στη χώρα μας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι  το θέμα της μετανάστευσης δεν αφορά στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι οι μετανάστες δεν θέλουν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, αλλά διέρχονται από ‘δώ με μόνο στόχο να φτάσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τις απειλές της Τουρκίας να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες, ο υπουργός Άμυνας, εκτίμησε ότι η Άγκυρα πολύ δύσκολα θα τα βάλει με τις Η.Π.Α. και τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν στείλει στο Αιγαίο δυνάμεις για των έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Για τους ενεργειακούς αγωγούς ο κ. Καμμένος θύμισε ότι υπάρχει σχεδιασμός για αγωγό που θα μεταφέρει αέριο από Ισραήλ και Κύπρο μέσω Κρήτης και Πελοποννήσου στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζεται και μια μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης στην Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά του αερίου από τους ήδη υπάρχοντες αγωγούς. Και στις δύο περιπτώσεις η Τουρκία βρίσκεται εκτός σχεδιασμού. Με τα ενεργειακά η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο του κόσμου, είπε ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας παράλληλα: μην ξεχνάτε ότι έχουμε ανοίξει το θέμα των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.  Ανοίγουν νέοι ενεργειακοί δρόμοι και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο, είπε ο κ. Καμμένος και ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση για τη χώρα είναι καλή και σε γεωστρατηγικό επίπεδο, καθώς η χώρα ενισχύει τη συνεργασία της με τις Η.Π.Α. το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο, τονίζοντας ότι πλέον η χώρα χαράσσει μια νέα πολιτική.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση ο υπουργός Άμυνας είπε χαρακτηριστικά: “…αυτά που ακούγονται για τις μονάδες της ΔΕΗ είναι και λίγο υπερβολικά, πιστεύω ότι όλα γίνονται προς θετική κατεύθυνση, η μάχη συνεχίζεται και καλό είναι να τελειώσει πρώτα η διαπραγμάτευση και μετά θα τα πούμε…”. Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως όλα εξαρτώνται από τα άλλα μέτρα που θα αντισταθμίσουν, για παράδειγμα, τη μείωση του αφορολογήτου.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού