Για "αφόρητη κατασκοπεία" κατηγορεί την Τουρκία Γερμανός υπουργός

Για «αφόρητη και απαράδεκτη» κατασκοπεία κατηγόρησε την Τουρκία ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα παρακολουθεί φερόμενους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο, ως γνωστόν, οι τουρκικές Αρχές θεωρούν τον βασικό υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.

Υπενθυμίζεται πως στη Γερμανία ζουν εκατομμύρια Τούρκοι και Γερμανοί πολίτες τουρκικής καταγωγής.

«Πρόκειται για έναν παρανοϊκό φόβο συνωμοσίας», δήλωσε ο κ. Πιστόριους, αποκαλύπτοντας πως οι τουρκικές Αρχές είχαν ζητήσει την βοήθεια του Βερολίνου για την παρακολούθηση 300 ατόμων αλλά και ολόκληρων οργανώσεων, για τις οποίες υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόσκεινται στον αυτοεξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στις Η.Π.Α..

 

Η Τουρκία, από μεριάς της, έχει κατηγορήσει πολλάκις τη Γερμανία ότι δεν περιορίζει τη δραστηριότητα του παράνομου, τόσο σε τουρκικό όσο και σε ευρωπαϊκό έδαφος, Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), καθώς και της αδελφότητας του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού