Και η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ κατά κυβέρνησης …αλλά και κατά της ΝΔ

 

Και η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ, που συμμετέχει στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την προοπτική πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης. Μόνον που στην περίπτωση αυτή η ΔΑΚΕ στρέφεται και κατά της Νέα Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η διοίκηση Παναγιωτάκη», αναφέρει η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «το μόνο που κάνουν είναι: να μην έχουν Σχέδιο, να μην αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα της Εταιρείας, να αφήνουν τον χρόνο να περνάει, την ώρα που τα απόνερα της πολιτικής τους βουλιάζουν την επιχείρηση».

Η ΔΑΚΕ στρέφει τα πυρά της και στην αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της ότι έχει γίνει ο πιο στενός τους σύμμαχος, «καθώς έσπευσε να βάλει πλάτη στο ξεπούλημα της Επιχείρησης».

«Όχι μόνο δεν τήρησαν τίποτα από αυτά που είχαν υποσχεθεί για τη ΔΕΗ, αλλά καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν και καμία αξιόπιστη πρόταση που να την καθιστά βιώσιμη. Προσπαθώντας να βρουν τρόπους για να υλοποιήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις του 3ου και χειρότερου για την ΔΕΗ μνημονίου που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν αποδεχτεί όλα όσα τους επιβάλουν (πώληση του ΑΔΜΗΕ, μείωση της συμμετοχής της στην παραγωγή και την εμπορία κάτω του 50%)», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Για τη Νέα Δημοκρατία η ΔΑΚΕ αναφέρει ότι «δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση δια του κ. Χατζηδάκη έσπευσε (ως μη όφειλε, γιατί άραγε;), να καταθέσει βιαστικά το ενεργειακό της πρόγραμμα, εμμένοντας στο παλαιό κυβερνητικό της σχέδιο που ήταν η πώληση του ΑΔΜΗΕ κατά 66%, η μικρή ΔΕΗ και το άνοιγμα της αγοράς με παραχώρηση του 30% των πελατών για 6 μήνες. Σχέδιο που απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους και την κοινωνία, με σύμμαχο την τωρινή κυβέρνηση».

«Διαφωνούμε και καταδικάζουμε οποιοδήποτε σχέδιο ξεπουλήματος από όπου και αν προέρχεται», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού