Επιβεβαιώθηκε η σύνοδος των ΥΠΕΞ την 31η Μαρτίου με τη συμμετοχή Τίλερσον

Το NATO επιβεβαίωσε σήμερα ότι η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της συμμαχίας θα διεξαχθεί την 31η Μαρτίου, με την πολυαναμενόμενη συμμετοχή του επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, του Ρεξ Τίλερσον.

«Η συνάντηση των υπουργών των Εξωτερικών του NATO επισπεύσθηκε για την 31η Μαρτίου», διευκρίνισε μέσω Twitter η εκπρόσωπος του Συμφώνου, η Οάνα Λουνγκέσκου.

Η επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε την Παρασκευή, όταν όμως ακόμη η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος αυτής της συνόδου ?η οποία αρχικά προβλεπόταν να γίνει την 5η και την 6η Απριλίου? δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί επίσημα από το NATO.

Η αρχική ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί της απουσίας του Τίλερσον από τη σύνοδο των αρχών του Απριλίου ήγειρε ανησυχίες στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ. Τον Τίλερσον θα αντικαθιστούσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τόμας Σάνον, παρότι θα επρόκειτο για την πρώτη σύνοδο των επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών μελών του Συμφώνου μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Για την αλλαγή της ημερομηνίας της συνόδου ήταν αναγκαίες αλλαγές στο πρόγραμμα άλλων συμμετεχόντων. Έτσι, ο Βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον χρειάστηκε να αναβάλει την επίσκεψή του στη Ρωσία, που προβλεπόταν να γίνει στα τέλη του μήνα, ώστε να είναι παρών στη σύνοδο των Βρυξελλών.

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού