Γερμανία: Στη μία μονάδα η διαφορά του SPD από το CDU, τρίτο κόμμα το Die Linke

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) έχει κλείσει την ψαλίδα από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγγελας Μέρκελ, ενώ απομένουν λιγότεροι από έξι μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Allensbach θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Δείχνει ότι το CDU βρίσκεται στο 34%, έχοντας κερδίσει μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Φεβρουάριο.

Το SPD με τον νέο ηγέτη του και υποψήφιο για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς έχει κερδίσει 2,5 μονάδες και το ποσοστό του έφτασε στο 33%.

Η ακροδεξιά, αντιμεταναστευτική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει πέσει στο 7%, το χαμηλότερο ποσοστό της από τον Νοέμβριο του 2015. Το ποσοστό της Αριστεράς (Die Linke) παραμένει στο 8%, γεγονός που την καθιστά τρίτο κόμμα. Οι Πράσινοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,5% ενώ στο κοινοβούλιο μπαίνουν και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, που συγκεντρώνουν 6,5%.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε στο διάστημα 6-19 Μαρτίου.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού