Παππάς: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να αναπτύξει η χώρα σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος συμμετείχε στο AIPAC Policy Conference, στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε σε πάνελ Ευρωπαίων υπουργών, οι οποίοι ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, αλλά και η ευρύτερη περιοχή από το 2017 και στο εξής.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αναπτύξει η χώρα ένα σταθεροποιητικό ρόλο στο μέσον μιας αποσταθεροποιημένης ευρύτερης περιοχής, αλλά και να σχεδιάσει από τώρα το στρατηγικό ρόλο της για την επόμενη ημέρα, όταν η περιοχή θα έχει σταθεροποιηθεί. Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε επίσης την έμφαση που δίνει η ελληνική πλευρά στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και ιδιαίτερα στην προώθηση των μεγάλων ενεργειακών πρότζεκτς των αγωγών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός του Ν. Παππά στο πάνελ συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρινκέβιτς, ο υπουργός Επικρατείας για την Πολιτική Ασφάλειας και τη Διεθνή Συνεργασία της Ουγγαρίας Ίστβαν Μίκολα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τον υπουργό ΨΗΠΤΕ συνοδεύει στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού