Παρίσι: Συλλήψεις σε διαδήλωση για τον θάνατο ενός Κινέζου από αστυνομικά πυρά

Στη σύλληψη 35 ατόμων που συμμετείχαν σε διαδήλωση μπροστά από αστυνομικό τμήμα του Παρισιού προχώρησε χθες η γαλλική αστυνομία. Η διαδήλωση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός Κινέζου στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας.

Κατά τη διαδήλωση τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ενώ ένα αστυνομικό όχημα και άλλα τρία Ι.Χ. υπέστησαν ζημιές από βόμβα μολότοφ.

Την Κυριακή το βράδυ η αστυνομία εκλήθη να επέμβει σε μια «οικογενειακή διαφορά» σε κατοικία του 19ου διαμερίσματος. Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, μόλις άνοιξαν την πόρτα οι αστυνομικοί ένας άνδρας έτρεξε προς το μέρος τους και τραυμάτισε έναν εξ αυτών με αιχμηρό αντικείμενο. Τότε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας άλλος αστυνομικός πυροβόλησε για να προστατεύσει τον συνάδελφό του και τραυμάτισε θανάσιμα τον δράστη.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Καλβίν Ζομπ, η οικογένεια του θύματος αμφισβητεί την εκδοχή αυτή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένας γείτονας κάλεσε την αστυνομία ισχυριζόμενος ότι άκουσε κραυγές», όμως κατά τους συγγενείς του θανόντα, «δεν υπήρχε οικογενειακή διαφορά».

«Οι αστυνομικοί παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας συμπληρώνοντας ότι ο άνδρας «δεν χτύπησε κανέναν».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού