Χρυσαυγίτικος οχετός στη Βουλή: «Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Μπελογιάννη» (vid)

Κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τα εξοπλιστικά, οι χρυσαυγίτες δεν έχασαν την ευκαιρία να επιδοθούν σε ακόμα ένα εμετικό κρεσέντο.

Με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην γενέτειρα του Αμαλιάδα, ο βουλευτής της φασιστικής Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε «αρχισφαγέα» τον Νίκο Μπελογιάννη, απειλώντας μάλιστα πως θα «γκρεμίσουν» το σπίτι του.

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Για αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη» είπε ο χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος.

Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών της Αριστεράς που άρχισαν να διαμαρτύρονται από τα έδρανα τους, με τον Ηλιόπουλο να παραληρεί λέγοντας: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

Η προκλητική τοποθέτηση προκάλεσε την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είπε ότι «κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει», με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να συνεχίζει να απειλεί, λέγοντας: «Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε».

Ο Ηλιόπουλος συνέχισες και ρώτησε «ποιά είναι η άποψη της ΝΔ για τον Μπελογιάννη τον καπετάν Γιώτη και τους αριστερούς, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντά: «δεξιός είμαι αγενής δεν είμαι». Στη συνέχεια, ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε εντολή «να βγουν από τα πρακτικά της Βουλής οι χαρακτηρισμοί για αρχισφαγέα και αρχιδιαπλεκόμενο».

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού