146 μετανάστες αγνοούνται από λέμβο που ξεκίνησε από τη Λιβύη

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (HCR), 146 επιβάτες λέμβου που έφυγε από τη Λιβύη αγνοούνται έως αυτή τη στιγμή.

16χρονος νεαρός από την Γκάμπια, που αναχώρησε Κυριακή ή Δευτέρα από τη Σαμπράτα στα βορειοδυτικά της Λιβύης αφηγήθηκε ότι η λέμβος η άρχισε να βάζει νερά και τον ίδιον τον περισυνέλεξε πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ισπανίας, που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά των διακινητών. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο στη Λαμπεντούζα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο νεαρός πρόσφυγας αφηγήθηκε σε στέλεχος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. που πήγε να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ότι στη βάρκα επέβαιναν 5 παιδιά και πολλές έγκυες γυναίκες, ενώ οι περισσότεροι επιβάτες ήταν από τη Νιγηρία, την Γκάμπια και το Μάλι.

Λίγες ώρες μετά τον απόπλου, η λέμβος άρχισε να βάζει νερά. Οι επιβαίνοντες κατέληξαν στην θάλασσα, σύμφωνα με τον έφηβο πρόσφυγα, ο οποίος αφηγήθηκε πως γλύτωσε καθώς κατάφερε να κρατηθεί από ένα μπιντόνι βενζίνης.

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού