ΔΝΤ και Ντάισελμπουμ διαψεύδουν επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων…

Διαψεύστηκαν από μεριάς ΔΝΤ οι πληροφορίες κυβερνητικών πηγών στην Αθήνα, που νωρίτερα ανέφεραν ότι επίκειται επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, m.ignatiou com, μετέδωσε ότι  “Οι συζητήσεις των δανειστών με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, και στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία”, αναφορά που η ιστοσελίδα αποδίδει σε πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις.

Η ιστοσελίδα συνεχίζει: Το σχόλιο έγινε μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας για τις πληροφορίες περί επανόδου των δανειστών στην Αθήνα, μας είπε: «Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, παρατηρείται μία πολύ σκληρή αντιπαράθεση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με την ομάδα του ΔΝΤ, η οποία εμποδίζει την επίτευξη συμφωνίας. Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν στιγμές που οι απόψεις “είναι πολύ μακριά” αλλά και περιπτώσεις που σημειώνονται οι αναγκαίες υποχωρήσεις. ‘Όμως, μέχρι της στιγμής, δεν επήλθε η συμφωνία, καθώς στις τελευταίες συζητήσεις οι πλευρές οχυρώθηκαν στις θέσεις τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των πηγών μας, θα συνεχιστεί η προσπάθεια και σήμερα με στόχο την επιστροφή των Θεσμών, καθώς -όπως τονίστηκε- “ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει την άλλη εβδομάδα”.

Νωρίτερα, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, δήλωσε: «Ελπίζω να μπορέσουμε να εγκρίνουμε σύντομα μια συμφωνία, αλλά αυτό δεν θα είναι στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς». Ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη προσθέτοντας ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και της Ελλάδας. «Είναι πάντα δυνατό να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup. Αυτό δεν είναι μια ανακοίνωση, αλλά υπάρχει η δυνατότητα αυτή», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

nineteen − 8 =