Κοντονής: Υπεραμύνθηκε του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Την εξαίρεση από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, τις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) και τα εγκλήματα του βιασμού μελετά το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Κ. Καραγκούνη.

 

Ο κ. Κοντονής υπεραμύνθηκε του νόμου του προκατόχου του, διευκρινίζοντας πως «θα συνεχίσει να ισχύει». Δήλωσε ωστόσο πως εξετάζεται να προστεθούν οι περιπτώσεις των ανθρωποκτονιών (με ορισμένα χαρακτηριστικά) και του βιασμού, στην ισχύουσα από τον νόμο εξαίρεση του κακουργήματος σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

«Για μας η αποσυμφόρηση των φυλακών δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσον για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και δυνατότητας δράσεων. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, γιατί ο χώρος των φυλακών πρέπει να είναι χώρος σωφρονισμού και αποκατάστασης αξιών», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Ο ερωτών βουλευτής, Κ. Καραγκούνης, από πλευράς του, στράφηκε κατά του νόμου Παρασκευόπουλου, αναφέροντας παραδείγματα κρατούμενων που αποφυλακίστηκαν κάνοντας χρήση των διατάξεων και εγκλημάτησαν εκ νέου.

Απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός, καταλόγισε στον βουλευτή «λαϊκισμό» και «περιπτωσιολογία» και σημείωσε ότι πολλοί κρατούμενοι από τις περιπτώσεις που επικαλέστηκε ο βουλευτής, θα είχαν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο κ. Κοντονής υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει επίγνωση πως ορισμένοι κρατούμενοι μπορεί να υποπέσουν σε νέα παραπτώματα -όπως παγκοσμίως συμβαίνει- δεν είναι δυνατόν όμως, να ακυρωθεί μια σωφρονιστική πολιτική, η οποία κρίνεται επιτυχημένη.

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού