Άμεση αποφυλάκιση του Γιουτζέλ ζητά ξανά η Γερμανία

Ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ο ανταποκριτής της εφημερίδας Die Welt ο οποίος έχει φυλακιστεί από τις τουρκικές αρχές -στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που επιδείνωσε τις διμερείς σχέσεις- είναι καλά, αλλά η Γερμανία συνεχίζει να απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ έπειτα από μια επίσκεψη που του έκανε γερμανικό προξενικό προσωπικό.

Περιγράφοντας την υπόθεση Γιουτζέλ «μια από τις μεγάλες δοκιμασίες για τις γερμανοτουρκικές σχέσεις», ο Ροτ μίλησε στους δημοσιογράφους έπειτα από μια συνδιάλεξη με έναν νομικό του γερμανικού προξενείου ο οποίος επισκέφθηκε τον δημοσιογράφο σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης νωρίτερα σήμερα.

«Ο Γιουτζέλ, με δεδομένες τις συνθήκες, είναι καλά. Αυτό που αποτελεί βάρος για τον ίδιο είναι η απομόνωση» που του έχει επιβληθεί, ανέφερε ο Ροτ, που ευχαρίστησε τις τουρκικές αρχές διότι επέτρεψαν την επίσκεψη προξενικών αξιωματούχων, κάτι που η Άγκυρα αρνείτο επί εβδομάδες. «Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος για εμάς», συνέχισε ο Ροτ. «Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις για την αποφυλάκιση του Ντενίζ Γιουτζέλ».

Ο δημοσιογράφος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10½ ετών εάν καταδικαστεί.

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού