Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για την πολύνεκρη επίθεση στην Ιντλίμπ της Συρίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν για την επίθεση με χημικό αέριο που φέρεται να πραγματοποιήθηκε σήμερα στην υπό τον έλεγχο των ανταρτών Ιντλίμπ της Συρίας, δήλωσαν πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Η επίθεση, η οποία φέρεται να πραγματοποιήθηκε από συριακά κυβερνητικά αεροπλάνα, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων περιλαμβανομένων και 11 παιδιών ηλικίας κάτω των οκτώ ετών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, ανέφεραν μια οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες υγείας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε στον ομόλογό του για την επίθεση την οποία η συριακή αντιπολίτευση αποδίδει στο καθεστώς Άσαντ.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε στον κ. Πούτιν ότι η «απάνθρωπη επίθεση», που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 58 ανθρώπων, θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για ειρήνευση στη Συρία.

Η Ρωσία, μαζί με το Ιράν, αποτελούν τους ισχυρότερους συμμάχους του προέδρου της Συρίας στον εμφύλιο πόλεμο στην αραβική χώρα, ενώ η Τουρκία, μαζί με αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου, είναι ο βασικός πολιτικός υποστηρικτής των Σύρων ανταρτών.

Μογκερίνι: Το συριακό καθεστώς φέρει την ευθύνη για την αποτρόπαιη χημική επίθεση

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ φέρει την «κύρια ευθύνη» για τη «χημική» επίθεση κατά του προπυργίου σύρων ανταρτών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά. Φυσικά η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς» της Συρίας, δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού