ΔΝΤ: Σημειώθηκε πρόοδος αλλά δεν υπάρχει περίπτωση συμφωνίας στο Eurogroup

Δεν βλέπει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στο αυριανό Eurogroup το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος, κ. Gery Rice, ερωτηθείς για το αν θεωρεί πιθανή μία θετική έκβαση στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μάλτα  αρνήθηκε να εικάσει για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες σημειώθηκε πρόοδος ωστόσο “παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα”, τα οποία αρνήθηκε να διευκρινίσει. “Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις”, είπε.

“Ελπίζουμε η αποστολή του ΔΝΤ να επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, όμως θα επαναλάβω και πάλι ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά”, δήλωσε και επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Christine Lagarde. “Θέλουμε να δούμε πρόοδο στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων και αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους. Η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει”.

Ερωτηθείς για το αν το ΔΝΤ βλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2018 ο κ. Rice είπε ότι δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει και επανέλαβε ότι δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο κ. Rice δήλωσε ότι “πρέπει να δούμε τις μεταρρυθμίσεις για να δούμε ποια θα είναι η αντίστοιχη ελάφρυνση χρέους” και επανέλαβε ότι για να γίνει εισήγηση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ περί συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα, “θα πρέπει να πληρούνται οι δύο αυτοί πυλώνες, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και δέσμευση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους”.

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού