Μινωικές Γραμμές: Επιβεβαιώνουν την πρόθεση τους να ελέγξουν την Hellenic Seaways

Οι Μινωικές Γραμμές με ανακοίνωση τους  επιβεβαιώνουν την πρόθεση τους να αποκτήσουν τον έλεγχο των Hellenic Seaways. Στην ίδια ανακοίνωση η ΜΙΝΟΑΝ επιτίθεται στη διοίκηση της Hellenic Seaways κάνοντας λόγο για «απογοητευτικά αποτελέσματα» για την χρήση του 2016. Κι αυτό όταν προ λίγων ημερών ο διευθύνων σύμβουλος της HSW, κατά την παρουσίαση τους στον Τύπο, είχε υποστηρίξει πως η εταιρεία «πάει από το καλό στο καλύτερο».

Κατά την ανάλυση των Μινωικών «τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2016 της HSW δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των μετόχων της, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εκτελεστικής διοίκησης της εταιρείας:
• Ο Κύκλος Εργασιών παρέμεινε στάσιμος στο ποσό €132 εκατ., παρά τη δραστηριοποίηση της εταιρείας με τρία επιπλέον πλοία (Νήσος Σάμος, HighSpeed 7 και Hellenic HighSpeed)
• Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA σημείωσε μείωση 27% ή € 6,5 εκατ. και διαμορφώθηκε σε € 18 εκατ. έναντι € 24,5 εκατ. το 2015, παρά την πτώση των διεθνών τιμών ναυτιλιακών καυσίμων, οι οποίες σημείωσαν χαμηλό δωδεκαετίας.
• Τα Κέρδη μετά Φόρων που προέρχονται από τη λειτουργία της εταιρείας, μειώθηκαν σε μηδενικά επίπεδα στην πραγματικότητα, καθώς τα ανακοινωθέντα Καθαρά Κέρδη ύψους €6,5 εκατ. προέρχονται από μία λογιστική ακροβασία, δηλαδή την αναστροφή απομείωσης πλοίων, ένα έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο γεγονός».

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού