Χ. Καψάλης (καθηγητής ΕΜΠ): 6 το πολύ οι τηλεοπτικές άδειες

Ο Χρήστος Καψάλης, καθηγητής ΕΜΠ – Διευθ. του Εργαστηρίου Ασυρμάτου και Επικοινωνίας Μεγάλων Αποστάσεων του Ε.Μ.Π., με αναφορά του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», θεωρεί πως σήμερα, έτσι όπως είναι η τεχνολογία, μόνο «5-6 τηλεοπτικά προγράμματα με ταυτόχρονη μετάδοση του προγράμματος τόσο σε HD όσο και SD» χωρούν στο φάσμα.

Το efsyn.gr απευθύνθηκε στον κ. Καψάλη ζητώντας τη γνώμη του.

«Από το 2006 στη Γενεύη η Ελλάδα έχει συντονισμένο έναν αριθμό διαύλων, που κυμαίνονται από 7 ως 12 ανά περιοχή απονομής. Αυτό ίσχυε όταν οι διαθέσιμες συχνότητες ήταν 49 (κανάλια 21 ως 69)», μας λέει. «Ο στόχος της σημερινής προσπάθειας, που σχετίζεται με σχετική διαβούλευση των χωρών SEDDIF (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, κ.λπ.) και με την «ομάδα της Αδριατικής» (Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία), αφορά στην εξασφάλιση των απαραίτητων διαύλων ώστε να προκύπτει στο μέλλον ένα απολύτως λειτουργικό δίκτυο 6 ως 7 πολυπλεκτών.

Αυτή η διαδικασία συντονισμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Με τα σημερινά δεδομένα, είναι εφικτή η λειτουργία 5 πολυπλεκτών, οι οποίοι θα πρέπει να καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες της χώρας».

Από την τελευταία απάντησή του προκύπτει και (μέχρι) πόσες πρέπει να είναι οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας: «Στους δύο πολυπλέκτες μέσω των οποίων θα εκπέμπουν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί χωράνε έως 5-6 τηλεοπτικά προγράμματα».

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού