Συμβολική κατάληψη της ΕΛΒΟ από συνταξιούχους και εργαζόμενους

Συμβολικό αποκλεισμό της ΕΛΒΟ πραγματοποιούν έξω από την πύλη του εργοστασίου συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις που έπρεπε να τους καταβληθούν μετά την αποχώρησή τους από την εργασία.

«Μας χρωστούν τις αποζημιώσεις μας, σε κάποιους έως και έξι χρόνια τώρα. Δεν γίνεται να χρωστούν στον καθένα από δέκα έως τριάντα χιλιάδες ευρώ και κάποιοι από μας, με τις συντάξεις μας που έχουν συρρικνωθεί να προσπαθούν να επιβιώσουν, να σπουδάζουν παιδιά κι άλλοι με δάνεια να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους. Είναι χρήματα που δικαιούμαστε» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Παύλος Αρβανιτίδης, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής των συνταξιούχων της ΕΛΒΟ.

Οι δικαιούχοι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, είναι 230. Τα χαρτιά τους έχουν καταθέσει και άλλοι 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι πρόκειται να βγουν στη σύνταξη. Η ΕΛΒΟ σήμερα απασχολεί συνολικά 337 εργαζόμενους.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται από κοινού με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πρώην συναδέλφους τους και πραγματοποιούν και οι ίδιοι συμβολική κατάληψη του εργοστασίου από την εσωτερική πλευρά της πύλης.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και παράλληλα βάζουμε και τα δικά μας αιτήματα, που είναι να σταματήσει η εκκαθάριση, να έρθει δουλειά στην ΕΛΒΟ και προοπτική» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας.

Οι συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, με την υποστήριξη και του σωματείου εργαζομένων προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και μετά το Πάσχα εάν δεν καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού