Ρήγας στο 1ο Συνέδριο Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η Αριστερά δίνει μια πολυμέτωπη μάχη

Για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Συνέδριο Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στον πολυχώρο «Ελληνικό Μολύβι» στον Ελαιώνα.

«Υπάρχουν στην Ευρώπη οργανισμοί που χωρίς να έχουν κοινωνική νομιμοποίηση καθοδηγούν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο και τα συμφέροντα του καπιταλισμού, ενώ την ίδια στιγμή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι περιθωριοποιημένο. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε: «Στο όνομα λοιπόν μιας ανεξάρτητης λογικής είναι πολλοί εκείνοι που κουνάν το δάκτυλο, ενώ μόνο ανεξάρτητοι δεν είναι αυτοί οι οργανισμοί.

Μιλώ για το σύνολο και των ανεξάρτητων αρχών και των τραπεζών. Δεν μπορούν όμως να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα ότι οι απόψεις και οι σκέψεις τους έχουν πολιτικό πρόσημο. Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι διοικητές που πέρασαν από αυτήν, είδαν τα τρένα να περνούν από μπροστά τους και δεν μίλησαν ποτέ. Δεν απάντησαν έως σήμερα για το πού πήγε ο πλούτος που σωρεύτηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη με 4% ανάπτυξη. Και δεν μπορούν σήμερα να κουνάν το δάκτυλο, και αυτό το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο να διαμορφώνει όρους και προϋποθέσεις, ξεχνώντας το τι έχει κάνει απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού