ΠΟΕΔΗΝ: «Εγκλήματα διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ»

Οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται κατά τη διακομιδή, λόγω ελλείψεων ασθενοφόρων, θέτουν σε κίνδυνο της ζωή των ασθενών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για “εγκλήματα διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ”.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε τον περασμένο Νοέμβριο μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της διοίκησης του ΕΚΑΒ για συγκεκριμένα περιστατικά ανθρώπων, που είτε κινδύνεψαν είτε έχασαν τη ζωή τους, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μεγάλων καθυστερήσεων κατά τη διακομιδή τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι στη Χαλκιδική υπάρχουν έξι τομείς του ΕΚΑΒ που εδρεύουν στα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο και ο κάθε τομέας, για να μπορεί να θέτει στην κίνηση ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, χρειάζεται στη δύναμή του τουλάχιστον 11 διασώστες. “Συνολικά οι σταθμοί ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής διαθέτουν 32 διασώστες.

Η δύναμη των διασωστών που επιχειρούν είναι κάτω του ορίου ασφαλείας. Απαιτείται η κάλυψη των Σταθμών τουλάχιστον με άλλους τόσους. Δύο είναι τα ασθενοφόρα που επιχειρούν την νύκτα σε όλη την Χαλκιδική. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε διακομιδές. Κινδυνεύουν κατ? εξακολούθηση σοβαρά έκτακτα περιστατικά. Οι διακομιδές γίνονται με ιδιωτικά μέσα” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ .

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τη νύχτα της Παρασκευής 7/4/2017 προς Σάββατο 8/4/2017, έφυγε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, για να παραλάβει 38χρονο ασθενή με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα από την Ουρανούπολη, γιατί τη συγκεκριμένη νύκτα οι τέσσερις ενδιάμεσοι Σταθμοί του ΕΚΑΒ δεν είχαν ασθενοφόρο στην κίνηση. Ως αποτέλεσμα, ο 38χρονος έχασε τη ζωή του, εν αναμονή του ασθενοφόρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού