Τζανακόπουλος για δηλώσεις Κικίλια: Ασύγγνωστη άγνοια ή διαστρέβλωση

Να ζητήσει συγγνώμη για τα προγράμματα περικοπών και επιβαρύνσεων άνω των 50 δισ. που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις που στήριξε και συμμετείχε καλεί τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στα περί τέταρτου μνημονίου και υπονόμευσης του μέλλοντος του λαού.

Καλεί τον κ. Κικίλια να είναι πιο προσεκτικός όταν κατηγορεί την κυβέρνηση για την συμφωνία της 7ης Απριλίου καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος, η Ν.Δ. πριν από λίγο καιρό μας καλούσε να πάρουμε «τόσα και άλλα τόσα μέτρα».

«Η κυβέρνηση παρά τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη στήριξη που τους προσέφερε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει η συμφωνία να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο αλλά και να κερδίσει τη μάχη για τα εργασιακά, που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε ‘ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς’» σημειώνει.

Υπογραμμίζει ότι λίγο ενδιαφέρει εάν τελικά η δήλωση του κ. Κικίλια προκύπτει από ασύγγνωστη άγνοια ή από πρόθεση διαστρέβλωσης και τον καλεί «αντί με απύθμενο θράσος να μιλά για τη σημερινή κυβέρνηση, που για πρώτη φορά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία» να ζητήσει συγγνώμη για τα προγράμματα που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις τις οποίες ο ίδιος στήριξε και στις οποίες συμμετείχε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνολική υφεσιακή επίπτωση των προγραμμάτων αυτών «άγγιξε το πρωτοφανές 20% καθώς και ότι ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030».

Κλείνοντας παρατηρεί ότι ο κ. Κικίλιας μπορεί όλα αυτά να θέλει να τα ξεχάσει, όμως, ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ξεχνά.

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού