Τα μουσεία του πανεπιστημίου Αθηνών ανοικτά στο κοινό, για την ημέρα των Μουσείων

Ανοικτά για το κοινό θα είναι τα μουσεία του πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 6 Μαΐου, με αφορμή την Ημέρα Μουσείων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, για τη συμπλήρωση 180 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας του ΕΚΠΑ.

Το πανεπιστήμιο θα ανοίξει τις πόρτες των μουσείων του, από τις 11 το πρωί. έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ώστε το κοινό, με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις, να γνωρίσει και να ενημερωθεί για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του πανεπιστημίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να μιλήσουν με ειδικούς και να γνωρίσουν «κρυμμένους θησαυρούς», που συμβάλλουν διαχρονικά στην εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή γνώση, μπορούν να επισκεφτούν τα μουσεία της σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στου Γουδή, τα μουσεία της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, το μουσείο Ιστορίας στην Πλάκα, αλλά και το Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, για τους επισκέπτες της Πανεπιστημιούπολης θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο, επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, για την εύκολη μετάβαση του κόσμου στα Μουσεία.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές και διευθυντές των μουσείων, καθώς και το προσωπικό τους, θα προσφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που διαθέτουν τα τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.

Παράλληλα, ομάδα της πανεπιστημιακής κοινότητας θα προσφέρει ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού