Υεμένη: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα με 40 νεκρούς

Μέσα σε 24 μόλις  ώρες, περισσότεροι από 40 αντάρτες, στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν  στην Υεμένη σε μάχες και κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον του διοικητή ένοπλης δύναμης, που ορκίζεται πίστη στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη Νταλέα (νότια) όταν εξερράγη βόμβα τη στιγμή της διέλευσης του διοικητή της 3ης ταξιαρχίας τεθωρακισμένων Αλί Μόκμπιλ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον στρατό. Ο διοικητής και τα μέλη της συνοδείας του δεν τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ ένας γιατρός στο νοσοκομείο της Νταλέα επιβεβαίωσε τον απολογισμό των νεκρών αμάχων.

Την ίδια περίπου ώρα, Στο δυτικό τμήμα της Υεμένης, στις μάχες μεταξύ ανταρτών και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων βρήκαν τον θάνατο 38 άνθρωποι τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με στρατιωτικές και νοσοκομειακές πηγές.

Καθώς η Σαουδική Αραβία επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη υπέρ της κυβέρνησης, η πολεμική αεροπορία των χωρών της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό τη διοίκηση του Ριάντ, πολλαπλασίασε τις επιδρομές της εναντίον θέσεων των σιιτών ανταρτών, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον στρατό. Στόχος αντάρτικες εγκαταστάσεις των επαρχιών Τάιζ και Λαχζ και στα σύνορα των επαρχιών Τάιζ και Χοντάιντα. Τουλάχιστον 28 αντάρτες σκοτώθηκαν στις επιδρομές, ενώ καταστράφηκαν εννέα οχήματα και τρεις συστοιχίες ρουκετών Κατιούσα.

Ακολούθησαν επιδρομές ανταρτών κατά κυβερνητικών θέσεων, στις 10 κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο νοσοκομείο του Άντεν.

Στη δυτική Υεμένη διεξάγονται συνεχείς μάχες, καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα προσπαθούν να προελάσουν προς το λιμάνι της Χοντάιντα, που ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες.

Τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε., μετά την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών, στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί πάνω από 7.700 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 42.500, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού