Κατρούγκαλος: Η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε. να καταλήξει σε ένα νέο κοινωνικό πρωτόκολλο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και την οικονομική διπλωματία, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών στο υπουργείο Εξωτερικών, προέταξε ως μεγάλες προτεραιότητες για την Ελλάδα την υιοθέτηση ενός νέου πρωτοκόλλου για τα κοινωνικά δικαιώματα της Ε.Ε. και τη διασφάλιση των Ελλήνων και των Ελληνοκύπριων πολιτών που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε την ανάγκη η συζήτηση για το μέλλον της Ε.Ε. να καταλήξει σε ένα νέο κοινωνικό πρωτόκολλο στην Ε.Ε., προσδιορίζοντας ως δύο σημαντικούς σταθμούς στον δρόμο αυτό το κείμενο προβληματισμού για την κοινωνική διάσταση που θα δημοσιεύσει η Κομισιόν στις 26 Απριλίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο Γκέτεμποργκ στις 17 Νοεμβρίου.

«Τώρα θέτουμε τη συζήτηση για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων, έτσι ώστε να καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο, και αυτή η συζήτηση να καταλήξει ίσως στο μακρινότερο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά και αναγνώρισε πως η έγκριση του πρωτοκόλλου αυτού απαιτεί τροποποίηση των συνθηκών.

«Μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση από τώρα, να έχουμε πρώτα βήματα στον κοινωνικό πυλώνα, μετά να δούμε διακυβερνητικά τι μπορεί να υπάρξει, για να καταλήξουμε στο πρωτόκολλο», προσέθεσε. Στην κατεύθυνση αυτή, ενέταξε και τις δύο πρόσφατες επισκέψεις του σε Σουηδία και Εσθονία, στις οποίες, όπως είπε, βρήκε θετικό έδαφος για τις ελληνικές προτάσεις και μετέφερε την εικόνα πως είναι διατεθειμένες, με αφορμή τη συζήτηση για τις πολλές ταχύτητες στην Ε.Ε., να συμμετέχουν με πολύ πιο ενεργό τρόπο απ’ ό,τι στο παρελθόν στη συζήτηση για μια κοινωνική Ευρώπη.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού