Αναστασιάδης: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

“Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακιντζί, ο οποίος θέτει θέμα αναβολής των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, ανάγκασε τον Κύπριο πρόεδρο να δήλωσει ότι δεν θα δεχθεί να τεθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, θέμα το οποίο άπτεται της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο επισκέψεών του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, με την ευκαιρία του Πάσχα, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε την τουρκοκυπριακή πλευρά να κατανοήσει πως δεν είναι με απειλές και με εκβιασμούς, που θα επιτευχθεί η επιθυμητή λύση στο Κυπριακό, και υπέδειξε πως δεν μπορεί μια χώρα να παραμένει υπό την προστασία ή τις εγγυήσεις μιας τρίτης χώρας. Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο παραχώρησης των τεσσάρων ελευθεριών της Ε.Ε. σε Τούρκους υπηκόους, μετά τη λύση του Κυπριακού.

Τέλος, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε (με τον κ. Ακιντζί) ότι δεν θα υπάρξει επιδιαιτησία, διαμεσολάβηση ή υποβολή άτυπων εγγράφων από τα Ηνωμένα Έθνη.

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού