Νέα ζωή για πέντε ασυνόδευτους ανήλικους που ήταν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας

Η δυνατότητα να χτίσουν ένα νέο μέλλον δόθηκε σε πέντε ασυνόδευτους ανήλικους, που ήταν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και έφυγαν την περασμένη εβδομάδα από την Ελλάδα για εγκατάσταση στην Πορτογαλία.

Είναι η πρώτη φορά, που έγινε δυνατή η αποδοχή από χώρα της Ε.Ε. ασυνόδευτων παιδιών, τα οποία δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και δεν έχουν κανένα συγγενή σε άλλη κοινοτική χώρα. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, της “ΜΕΤΑδρασης- Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη” και της πορτογαλικής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αλληλεγγύης CΝΙS και των αρμόδιων αρχών των δύο χωρών.

“Πρόκειται για επιτυχία της Ελλάδας, είναι μια καλή πρακτική που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες χώρες και να δεχθούν παιδιά, που δεν έχουν συγγενείς σε άλλη χώρα και δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”, η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά και πρόσθεσε: “Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να προωθηθεί και σε άλλες χώρες. Αν μια χώρα θέλει να βοηθήσει, μπορεί”.

Οι πρώτες επαφές για να δεχθεί η Πορτογαλία ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα μέσω του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ έγιναν το καλοκαίρι, όταν η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης επισκέφθηκε τη χώρα για την αποδοχή του Βραβείου Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού