Ζαν-Μαρκ Ερό: 100% ψέματα η συνέντευξη του Άσαντ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος στη διάρκεια χθεσινής του συνέντευξης χαρακτήρισε τη χημική επίθεση στη Χαν Σεϊχούν «100% κατασκευασμένη», είπε «100% ψέματα» και επέδειξε «κυνισμό», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Ενημερώθηκα για τη συνέντευξη αυτή με βαθιά θλίψη και μεγάλη κατάπληξη (?) Αυτά που άκουσα ήταν 100% ψέματα και προπαγάνδα. Ήταν 100% ωμότητα και κυνισμός», τόνισε ο Ερό που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο. «Η αλήθεια είναι περισσότεροι από 300.000 νεκροί, είναι 11 εκατομμύρια εκτοπισμένοι ή πρόσφυγες (?) είναι μια χώρα κατεστραμμένη. Αυτή είναι η πραγματικότητα», κατήγγειλε.

«Για μας, είναι 100% κατασκευασμένη (…) Η εντύπωσή μας είναι πως οι ΗΠΑ είναι συνεργός των τρομοκρατών και πως εξύφαναν όλη αυτή την ιστορία για να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για την επίθεση» που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί στις 7 Απριλίου εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης, υποστήριξε ο Άσαντ στην πρώτη συνέντευξή του μετά τη «χημική επίθεση» του Χαν Σεϊχούν και τα αμερικανικά αντίποινα, την οποία παραχώρησε στο AFP.

Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε εξάλλου ότι ο συριακός στρατός δεν διαθέτει πλέον χημικά όπλα.

«Για να τερματιστεί η κατάσταση χρειάζεται πραγματική εκεχειρία, η οποία θα ισχύει και για τις αεροπορικές και στρατιωτικές δυνάμεις της Συρία, την οποία θα εγγυάται η διεθνής κοινότητα», εκτίμησε ο Γάλλος υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

Επίσης ζήτησε «να ξεκινήσει ξανά μια πολιτική διαδικασία, μια πολιτική διαπραγμάτευση για μια μετάβαση στο πλαίσιο της απόφασης 2254 του ΟΗΕ».

«Δεν υπάρχει άλλος πιθανός δρόμος», τόνισε, προτού «ευχαριστήσει» την Κίνα για την «ανεξάρτητη και συνετή της στάση και τον ρόλο που διαδραμάτισε προς αυτή την κατεύθυνση στο Συμβούλιο Ασφαλείας».

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού