Ασάνζ: Η επίθεση της CIA στο WikiLeaks είναι πλήγμα στη δημοκρατία

Απάντηση στον νέο διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο, στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά του WikiLeaks, έδωσε ο Τζούλιαν Ασάνζ, εκφράζοντας την άποψη ότι η επίθεση της CIA στο WikiLeaks είναι πλήγμα στη δημοκρατία.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, μετά τις δηλώσεις του Πομπέο που κατηγόρησε την ιστοσελίδα ότι δρα σαν μια μη-κρατική «εχθρική υπηρεσία πληροφοριών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Αυτός ο παράλογος ορισμός σημαίνει πως όλοι οι σοβαροί ειδησεογραφικοί οργανισμοί (με εξαίρεση τα κρατικά ΜΜΕ) είναι ”μη-κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών” -ο στόχος είναι να πάψουν να ισχύουν για τους εκδότες οι διατάξεις του Συντάγματος που τους προστατεύουν».

«Η ιστορία δείχνει τον κίνδυνο που ενέχει το να επιτραπεί στη CIA ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών (…) να γίνει ο μοναδικός κριτής του τι είναι αληθές ή τι είναι συνετό», συνέχισε ο Ασάνζ. Σ’ αυτή την περίπτωση «θα βλέπαμε καθημερινά να επαναλαμβάνονται πολλές ανόητες ενέργειες της CIA, οι οποίες οδήγησαν σε θανάτους, εκτοπισμούς, δικτατορία και τρομοκρατία», συμπλήρωσε. Η ομιλία του Πομπέο αποτελεί μια απόπειρα να καταπνιγεί η ελευθερία του λόγου, κατέληξε ο Ασάνζ.

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού