Στα $3,46 τρισ. οι παγκόσμιες δαπάνες για προϊόντα πληροφορικής

Αυξημένες κατά 1,4% στα $3,46 τρισ. θα είναι το 2017, οι δαπάνες σε παγκόσμιο επίπεδο για προϊόντα και λύσεις πληροφορικής, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναθεωρημένη εκτίμηση της γνωστής εταιρείας ερευνών Gartner.

Ο εκτιμώμενος ρυθμός ανάπτυξης κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το +2,7% που προέβλεπε πριν από ένα τρίμηνο η Gartner, με τη διαφορά να αποδίδεται στην ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου.

Προβλέψεις Δαπανών ΙΤ παγκοσμίως (σε δισ. $)

Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Gartner, ο τομέας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα είναι αυτός του επιχειρηματικού λογισμικού (enterprise software) που θα ενισχυθεί κατά 5,5% στα $351 δισ. με εκείνον των υπηρεσιών πληροφορικής (IT services) να ακολουθεί με 2,3% με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα $917 δισ..

Ο τομέας των συσκευών λόγω, κυρίως, των κινητών τηλεφώνων θα παρουσιάσει αύξηση 1,7% στα $645 δισ., ενώ τα συστήματα για κέντρα δεδομένων (data center systems) αναμένεται να κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα (+0,3%) στα $171 δισ..

Πάντως, ο μεγαλύτερος τομέας, δηλαδή οι υπηρεσίες επικοινωνιών (communication services) πρόκειται να παρουσιάσουν οριακή μείωση 0,3% στα $1,376 τρισ.

Όσον αφορά στο 2018, η υπάρχουσα εκτίμηση της Gartner κάνει λόγο για μία αύξηση των δαπανών κατά 2,3% σε σχέση με το 2017, ώστε οι συνολικές δαπάνες να φθάσουν στα επίπεδα των $3,56 τρισ..

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού