Ο Πενς μεταφέρει στο Τόκιο “το μήνυμα της πολεμικής αποφασιστικότητας των ΗΠΑ”

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αναμένεται ότι θα διαβεβαιώσει την Ιαπωνία για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ουάσιγκτον, έναντι της απειλής για τη σταθερότητα της περιοχής από το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Ο Πενς τόνισε ότι το πολλαπλό πυραυλικό πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της Συρίας, αλλά και ο βομβαρδισμός με τη συμβατικού τύπου αμερικανική υπέρ-βόμβα κατά του Αφγανιστάν, έδειξαν πρακτικά την αποφασιστικότητα της Ουάσιγκτον προκειμένου να επιλύσει και το πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Πενς απογειώθηκε για το Τόκιο, από μία αμερικανική στρατιωτική βάση στα νότια της Σεούλ, έχοντας διαβεβαιώσει την ηγεσία της χώρας για τη σθεναρή συμμαχία αποφασιστικής σημασίας, μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Παράλληλα, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα, που έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πυραυλικών και πυρηνικών δοκιμών, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι η ?εποχή της στρατηγικής υπομονής? των ΗΠΑ έχει λήξει.

Η Βόρεια Κορέα έχει πολλές απειλήσει με καταστροφή την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, αλλά και τις ΗΠΑ, ενώ η Πιονγιάνγκ επιμένει στην επιθετική πολιτική που ασκεί, μετά και την αποτυχημένη πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριόνγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τη δημιουργία ?μιας κατάστασης κατά την οποία μία πυρηνική σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή? τονίζοντας ότι η επόμενη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας θα γίνει ?σε χρόνο και τόπο, που θα αποφασιστούν από την βορειοκορεατική ηγεσία.?

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Χαν Σονγκ-Ριόλ δήλωσε στο BBC ότι οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων θα εξακολουθήσουν να γίνονται ?σε εβδομαδιαία, μηνιαία, αλλά και ετήσια βάση.

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού