Σοκ για την κυβέρνηση – Ο πρόεδρος της ΡΑΕ ζητάει να πωληθούν και τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ

Σοκ προκαλεί στην κυβέρνηση η πρόταση του πρόεδρου της ΡΑΕ, Νίκου Μπουλαξή, που ζητάει να πωληθούν και τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Νίκος Μπουλαξής, μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή, επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο πώλησης και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, εκτός από λιγνιτικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Και ήταν μια δήλωση, που που ήρθε λίγο μετά από δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, που επέμεινε στον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Ο κ. Μπουλαξής, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών για το αν η ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ θα συμπεριλάβει και υδροηλεκτρικά εργοστάσια, είπε: “…γνωρίζω ότι είναι στην διαπραγμάτευση που διεξάγεται αυτή την περίοδο”, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει άλλες πληροφορίες για την εξέλιξη των συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Πάντως ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας έσπευσε να επισημάνει σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφων πως το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται ο αρμόδιος υπουργός και πως ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η τελική συμφωνία θα περιλαμβάνει ή θα εξαιρεί τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Ο κ. Μπουλαξής κράτησε αποστάσεις και από το σχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας μέσω δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

“Η πρόταση ΝΟΜΕ έγινε το 2014. Η παρούσα διοίκηση της ΡΑΕ δεν ρωτήθηκε. Εμείς απλά υλοποιούμε. Είναι τρόπος ανοίγματος της αγοράς; Όταν προτάθηκε έγινε με την λογική ένα μικρό κομμάτι παραγωγής της ΔΕΗ να περάσει και σε άλλους προμηθευτές σε επίπεδα λιανικής. Για να υπάρξει απελευθερωμένη αγορά απαιτούνται περισσότεροι παίκτες”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου για το αν οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν λύση για την ενεργειακή κρίση, υπογράμμισε: “Η ενεργειακή κρίση μπορεί να αντιμετωπίζεται με τις υποδομές και τη καλή οργάνωση των αγορών. Αν έχεις καλούς κανόνες αποφεύγεις τις κρίσεις ανεξάρτητα ποιος έχει την παραγωγή”.

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού