Τέλος σε προγράμματα διάσωσης στην Ευρώπη με τη συμμετοχή του ΔΝΤ έβαλε ο Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας από την Ουάσινγκτον σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε ότι είναι πιθανό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να μετατραπεί στο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών – μελών της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προέκρινε, για ακόμη μία φορά, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από τις κυβερνήσεις, παρά την εξάρτησή τους από το “εύκολο χρήμα” των κεντρικών τραπεζών, συνεχίζοντας την κόντρα του με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο Σόιμπλε, παρατήρησε πως τα οικονομικά προβλήματα κάποιων χωρών της Ευρωζώνης οφείλονται στην αποτυχία τους να εφαρμόσουν “δυσάρεστες μεταρρυθμίσεις” και όπως είπε, υπάρχει έλλειψη παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας σε πολλές χώρες, επειδή οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόστηκαν.

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού